Hozzávalók
Rakomány
- 10 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 kg alma
- 1 marék dió
Piskóta
- 25 dkg cukor
- 21 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 sütőpor
- 1 dl forró víz
- 1 dl étolaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés
- Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk és tetszés szerinti szeletekre vágjuk.Egy serpenyőbe olvasszuk meg a vajat és 10 dkg cukrot karamellizálunk meg benne.Végül keverjük hozzá az almát és a durvára vágott diót, majd az egészet egy kivajazott tortaformába öntjük.
- A piskótához a tojást a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos,fahéjas lisztet, majd hozzáadjuk a forró vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd az almára öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon a tortaformát alufóliával lefedve kb. 1 óráig sütjük.
- Még melegen megfordítjuk, hogy a karamelles alma a tortánk tetejére kerüljön.
Elkészítési idő: 90 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 1000 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése