2015. október 31., szombat

Fordított almatorta





Hozzávalók

Rakomány
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 kg alma
  • 1 marék dió
Piskóta
  • 25 dkg cukor
  • 21 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 dl forró víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
Elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk és tetszés szerinti szeletekre vágjuk.Egy serpenyőbe olvasszuk meg a vajat és 10 dkg cukrot karamellizálunk meg benne.Végül keverjük hozzá az almát és a durvára vágott diót, majd az egészet egy kivajazott tortaformába öntjük.
  2. A piskótához a tojást a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos,fahéjas lisztet, majd hozzáadjuk a forró vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd az almára öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 170  fokon a tortaformát alufóliával lefedve kb. 1 óráig sütjük.
  3. Még melegen megfordítjuk, hogy a karamelles alma a tortánk tetejére kerüljön.
Elkészítési idő: 90 perc
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 1000 Ft

Nincsenek megjegyzések: