2019. március 28., csütörtök

Négerszelet








      Hozzávalók:


Tészta:
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó por
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej
  • 25 dkg liszt 
  • 1 üveg bármilyen lekvár
Hab:
  • 6 db tojás fehérje
  • 40 dkg cukor
Máz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg rámamargarin
Elkészítés:
  1.  A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd a kakaó port, a szódabikarbónát, a tejet, és a lisztet adunk hozzá. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. 
  2. A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A tésztát lekvárral megkenjük és fölé rétegezzük a habot.
  3. Az étcsokoládét a vajjal gőz felett megolvasszuk majd, egy  villával a habra csepegtetjük, vagy akár rá is kenhetjük.

Nincsenek megjegyzések: