Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó por
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 üveg bármilyen lekvár
Hab:
- 6 db tojás fehérje
- 40 dkg cukor
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg rámamargarin
Elkészítés:
- A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd a kakaó port, a szódabikarbónát, a tejet, és a lisztet adunk hozzá. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
- A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A tésztát lekvárral megkenjük és fölé rétegezzük a habot.
- Az étcsokoládét a vajjal gőz felett megolvasszuk majd, egy villával a habra csepegtetjük, vagy akár rá is kenhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése