2019. március 28., csütörtök

Sajtos fasírtgolyók








Hozzávalók:
  • 50 dkg darálthús
  • 20 dkg trappistasajt
  • 1   db  kisebb fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl zsemlemorzsa
  • 0.75 dl víz
  • 0.50 dl tejszín esetleg tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 - 1 mokkáskanál őröltbors, pirospaprika
Panírhoz:
  • 3db tojás 
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítés:

  1. A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk.
  2. Először a morzsát a vízzel, a tejszínnel, tojással és a fokhagymával elkeverjük, a hagymás petrezselyemmel a húshoz adjuk majd hozzá keverjük a reszelt trappistasajtot.
  3. Megfűszerezzük és jól összedolgozzuk, panírozzuk majd 160 fokos olajban kisütjük.
  4. Bármilyen körettel rizzsel, burgonyapürével, főzelékhez vagy akár salátával is tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések: