Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- 20 dkg trappistasajt
- 1 db kisebb fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl zsemlemorzsa
- 0.75 dl víz
- 0.50 dl tejszín esetleg tejföl
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 - 1 mokkáskanál őröltbors, pirospaprika
Panírhoz:
- 3db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk.
- Először a morzsát a vízzel, a tejszínnel, tojással és a fokhagymával elkeverjük, a hagymás petrezselyemmel a húshoz adjuk majd hozzá keverjük a reszelt trappistasajtot.
- Megfűszerezzük és jól összedolgozzuk, panírozzuk majd 160 fokos olajban kisütjük.
- Bármilyen körettel rizzsel, burgonyapürével, főzelékhez vagy akár salátával is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése