2019. április 12., péntek

Piskótatekercs




                                                 
                                               





  Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  •  9 dkg liszt
  •  9 dkg kristálycukor
  • 40 dkg baracklekvár

 Elkészítés:

  1. Az  5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Ezután a lisztet és a tojások keményre vert habját hozzákeverjük. A tésztát zsírpapírral bélelt tepsibe / 30 x 40 /  tesszük, és elő melegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. 
  2. Ha megsült ( ami a tészta tetejének rugalmasságáról állapítható meg ) porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a zsírpapírt lehúzzuk a tetejéről  és még melegen megkenjük a lekvárral. 
  3. Ezután a konyharuha segítségével felsodorjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően a tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.


                                               



Nincsenek megjegyzések: