2015. november 23., hétfő

Cékla saláta



Hozzávalók
  • cékla
  • torma ízlés szerint
Felöntőlé
  • 1 l víz
  • 1,5 dl 10% -os ecet
  • 1 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • köménymag
  • tartósítószer
Elkészítés
  1. A céklát megmossuk és héjában megfőzzük.általában 50 - 60 perc alatt megfő 2 közepes nagyságú cékla.Ha,túl nagyok a céklák,vágjuk négybe,úgy főzzük meg.Ha, a villa könnyedén belemegy a zöldségbe,vegyük le a tűzről,hagyjuk kihűlni,hámozzuk meg és vágjuk fel vékony karikákra.
  2. A tormát megmossuk megtisztítjuk és reszeljük.A céklához keverjük és üvegekbe rakjuk.
  3. felöntőlevet készítünk és felforraljuk.A lehűtött levet a céklára öntjük és az üvegeket lezárjuk.Gőzölő fazékba állítva 20 percig gőzöljük,és abban hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 120 perc
Mennyiség: 4 - 6 Fő
Költség: Kb. 800 ft


Nincsenek megjegyzések: