2012. augusztus 3., péntek

Csokoládés-konyakos szelet


Csokoládés-konyakos szelet
Hozzávalók:3 db tojás • 15 dkg vaj • 10 dkg cukor • 20 dkg liszt • 2 tk sütőpor • 10 dkg felaprított étcsokoládé • vaj és liszt a formához • A töltelékhez: 4 dl tejszín • 2 dkg kakaópor • 10 dkg felaprított étcsokoládé • 20 dkg áfonyabefőtt • 1 csomag vaníliás pudingpor • 0,5 dl konyak • csokoládéforgács  Elkészítés:
1. Keverjük össze a kakaót és a tejszínt, forraljuk fel, és olvasszuk fel benne a csokoládét. Tegyük hűtőbe pár órára.
2. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével, a sárgájákat pedig keverjük habosra a cukor másik felével és a vajjal. Vegyítsük össze a két masszát. Szitáljuk át a lisztet és a sütőport, majd a csokoládéval együtt forgassuk a tojásos masszába. Simítsuk a tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe, és süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.

3. Keverjük simára a pudingport 1 dl vízzel. Forraljuk fel a kompótot a lével együtt, adjuk hozzá a pudingport, és folyamatosan kevergetve főzzük 2 percig. Hagyjuk kissé kihűlni, keverjük hozzá a konyakot, majd simítsuk a süteményre. Hagyjuk teljesen kihűlni. Verjük kemény habbá a csokoládés tejszínt, és vonjuk be vele a sütit. Tegyük a hűtőbe dermedni. Csokoládéforgáccsal díszítve tálaljuk.

 Recept forrás:Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: