2012. augusztus 3., péntek

Kakaós - mogyorós szelet


Hozzávalók:
15dkg porcukor
15dkg finomliszt
15dkg rétesliszt
5dkg kakaópor
3dkg ráma sütőmargarin
2,5dl tej
1cs sütőpor
1db tojás
Elkészítés:
A cukrot,a kakaóport,a rámasütő margarint és az egész tojást jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a tejet,és a sütőporral elkevert lisztet,és még 15 percig keverjük.Majd kikent kilisztezett tepsibe öntjük,és előmelegített sütőbe mérsékelt tűzön sütjük.
A kihűlt tésztát ketté vágjuk vagy,csak a tetejére kenjük a krémet.Ez attól függ mekkora tepsit használunk.
Krém:12dkg porcukrot 4db tojássárgájával 1cs vaníliás cukorral,kevés tej hozzáöntése mellett sűrűre főzünk.
Kihűlés után 15dkg őrölt pörkölt mogyoróval és 12dkg lágyított ráma sütőmargarinnal keverjük össze.
Az így elkészített krémet most,rákentem a tészta tetejére és tortadarával díszítettem.
Sütés közben arra gondoltam,hogy ezt a tésztát meglehetne sütni akár őzgerinc formába is.Aztán mint a méteres kalácsot felszelni,a krémmel összeragasztani,ha marad annyi akkor a külsejét is bevonni vele és tortadarával megszórni.Ferdén szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: