2012. augusztus 3., péntek

Joghurtos-sárgadinnyés szelet


Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
5 dkg kakaó
A krémhez:
6 db lapzselatin
4,5 dl habtejszín
50 dkg natúr joghurt
20 dkg narancsdzsem
2 db sárgadinnye
citromfű a díszítéshez
Elkészítés:

1. Verjük habosra a tojást a cukorral. Szitáljuk bele a kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan keverjük össze a masszát. Simítsuk sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
2. Áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe. Ha megduzzadtak, nyomkodjuk ki belőlük a vizet, majd oldjuk fel őket 1 dl meleg tejszínben. A többi tejszínt verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a joghurtot és a dzsemet, végül a zselatinos tejszínt is.
3. Kenjük a krémet a tésztára, és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben a dinnyéket vágjuk félbe. A magos részüket szedjük ki, a gyümölcshúst szeleteljük fel. A süteményt vágjuk kockákra, végül díszítsük a dinnyedarabokkal és citromfűlevelekkel.
Egy szelet: 1417 kJ/338 kcal

Recept forrás:Blikk Nők Konyha

Nincsenek megjegyzések: