2012. szeptember 6., csütörtök

Raffaello szelet

Hozzávalók
Tészta:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs sütőpor
  • margarin, liszt a forma kikenéséhez
Krém:
  • 6 tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • fél l tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  •  2 mk mandula aroma
Elkészítés
Tészta:
  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
  2. Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet.
  3. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.
Krém:
  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és a cukorral, majd ezt beleöntjük a forró tejbe,és állandó keverés mellett jó sűrű krémmé főzzük.
  3. A pudingot kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük  majd hozzáadjuk a mandula aromát a kihűlt pudingot,és végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
  5. A krémet a piskóta tetejére rákenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel,majd  hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit.

 

Nincsenek megjegyzések: