Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 cs sütőpor
- margarin, liszt a forma kikenéséhez
- 6 tojássárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- fél l tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 mk mandula aroma
Elkészítés
Tészta:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
- Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet.
- Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.
- A tejet feltesszük forrni.
- A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és a cukorral, majd ezt beleöntjük a forró tejbe,és állandó keverés mellett jó sűrű krémmé főzzük.
- A pudingot kihűtjük.
- A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a mandula aromát a kihűlt pudingot,és végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
- A krémet a piskóta tetejére rákenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel,majd hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése