2012. szeptember 6., csütörtök

Citromkrémes rolád


Hozzávalók:
3 dkg vaj, 4 tojás, 27 dkg cukor, 5 evőkanál tej, 10 dkg liszt, 1cs vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 1 kiskanál sütőpor, 7 lap (vagy 21 g színtelen) zselatin, 3/4 dl frissen facsart citromlé, 250 g joghurt, 200 g tejszín
Elkészítés:
1. Megolvasztjuk a vajat. A tojásokat habosra keverjük a robotgép habverőjével, és közben beleszórunk 15 dkg cukrot. A vajat összekeverjük a tejjel, majd a tojásos masszába dolgozzuk. Apránként rászitáljuk és beleforgatjuk a pudingporral meg a sütőporral elvegyített lisztet, és 32 × 39 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük. 2 ek cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapír lehúzása után a konyharuha segítségével feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
2. Közben hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapot. A citromlevet összekeverjük a maradék cukorral meg a joghurttal. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, majd először 3 ek joghurtmasszát vegyítünk bele, azután a maradék joghurthoz adjuk. Rövid időre hűtőbe állítjuk.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként a dermedő krémbe forgatjuk. A tésztalapot kiterítjük, egyenletesen megkenjük a krémmel, és a hűtőbe tesszük, hogy kissé beszívódjon. Óvatosan feltekerjük, és 3 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül felszeleteljük, és citromszeletekkel díszítve kínáljuk.
recept forrása:Blikk Nők Konyha






Nincsenek megjegyzések: