2012. szeptember 6., csütörtök

Tojásos galuska

Hozzávalók
galuska:
  • 50dkg liszt ( fele rétes -fele finom liszt )
  • 3 db egész tojás
  • diónyi langyos olaj vagy zsír
  • só,víz  
Elkészítés:
 A tojást a zsiradékkal elkavarjuk,hozzáadjuk a lisztet,a sót és annyi vizet,hogy a tészta se túl lágy,se kemény ne legyen.Ha könnyű tésztát akarunk készíteni,akkor közvetlenül befőzés előtt keverjük össze,mert állás közben a tészta keményedik.nem szabad sokat keverni,csak annyira,hogy az anyagok összevegyüljenek.A galuska befőzése többféleképpen történik:forró sós vízbe késsel szaggatjuk ki vizezett nyeles vágódeszkáról vagy vizezett lyukacsos galuskaszaggatóra téve,fakanállal kevergetve,átszaggatjuk a tésztát.Akkor van készen,ha feljött a víz tetejére.Leszűrve hideg vízzel leöblítjük és forró zsírba tesszük.
  • 4 db tojás
  • 1dl tej vagy tejföl 
A tojásokat a tejjel vagy tejföllel felverjük,meg sózzuk,majd ráöntjük a forró galuskára,és folyamatosan keverve megsütjük rajta a tojást.Friss fejes salátával tálaljuk.
















Nincsenek megjegyzések: