Hozzávalók
galuska:
A tojást a zsiradékkal elkavarjuk,hozzáadjuk a lisztet,a sót és annyi vizet,hogy a tészta se túl lágy,se kemény ne legyen.Ha könnyű tésztát akarunk készíteni,akkor közvetlenül befőzés előtt keverjük össze,mert állás közben a tészta keményedik.nem szabad sokat keverni,csak annyira,hogy az anyagok összevegyüljenek.A galuska befőzése többféleképpen történik:forró sós vízbe késsel szaggatjuk ki vizezett nyeles vágódeszkáról vagy vizezett lyukacsos galuskaszaggatóra téve,fakanállal kevergetve,átszaggatjuk a tésztát.Akkor van készen,ha feljött a víz tetejére.Leszűrve hideg vízzel leöblítjük és forró zsírba tesszük.
galuska:
- 50dkg liszt ( fele rétes -fele finom liszt )
- 3 db egész tojás
- diónyi langyos olaj vagy zsír
- só,víz
A tojást a zsiradékkal elkavarjuk,hozzáadjuk a lisztet,a sót és annyi vizet,hogy a tészta se túl lágy,se kemény ne legyen.Ha könnyű tésztát akarunk készíteni,akkor közvetlenül befőzés előtt keverjük össze,mert állás közben a tészta keményedik.nem szabad sokat keverni,csak annyira,hogy az anyagok összevegyüljenek.A galuska befőzése többféleképpen történik:forró sós vízbe késsel szaggatjuk ki vizezett nyeles vágódeszkáról vagy vizezett lyukacsos galuskaszaggatóra téve,fakanállal kevergetve,átszaggatjuk a tésztát.Akkor van készen,ha feljött a víz tetejére.Leszűrve hideg vízzel leöblítjük és forró zsírba tesszük.
- 4 db tojás
- 1dl tej vagy tejföl
- só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése