Hozzávalók (8 személyre):
300 g babapiskóta
200 g margarin
150 g étcsokoládé
70 g dióbél,vagy sótlan pörkölt mogyoró
50 g cukrozatlan kakaópor
25 g liszt
4 tojássárgája
800 ml tej
250 g porcukor
Elkészítése:
1. A margarint fakanállal keverjük krémesre. Dolgozzunk bele 150 g porcukrot. Egyenként adagoljuk hozzá a tojássárgáját, majd tegyük félre a krémet. Öntsük egy lábasba a lisztet, a maradék porcukrot, szitáljuk hozzá kakaót, és öntsünk hozzá fél liter tejet. Kis lángon addig főzzük a krémet, amíg el nem kezd forrni, majd hagyjuk kihűlni, időnként keverjük meg.
2. A csokoládét vékonyan szeleteljük fel, majd öntsük egy lábasba a maradék tejjel együtt, és gőz fölött főzzük. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm mély, téglalap alakú tepsit, és szórjuk tele a durvára darabolt dióval. A babapiskóta egyik felét mártogassuk a felolvasztott csokoládéba, és rakjuk ki őket egy rétegben a tepsi alján. Öntsük rá a sárga krémet, majd a maradék babapiskótát is mártogassuk a csokoládéba, rakjuk ki egy rétegben, majd öntsük rá a kakaós krémet, végül egy újabb réteg babapiskótát. Tegyük az édességet 8 órára hűtőszekrénybe, tegyük ki egy lapos tálra, és tálalás előtt hagyjuk fél órát szobahőmérsékleten.
Elkészítési idő: 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése