Rakott kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg megmaradt kalács
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 6 dkg méz
- 5 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Ekészítés:
- A meggy levét szűrd le és öntsd egy lábasba. Add hozzá a cukor felét és forrald fel. A keményítőt keverd ki két evőkanál vízzel, és sűrítsd be vele a meggyes-cukros masszát. Néhány percig rotyogtasd így, majd vedd le a tűzről. Szórd bele a kimagozott meggyet és hűtsd le az egészet.
- Az étcsokoládét törd össze, gőz felett olvaszd fel, majd a kemény habbá vert tejszín felével keverd össze. A mascarponét, valamint a maradék cukrot és tejszínt keverd össze alaposan.
- A megmaradt kalácsot szeleteld fel és mártsd bele a felforralt
mézes tejbe. Egy jénai tálat bélelj ki vele, majd a meggyes masszát kend
rá. Tegyél rá még egy réteg kalácsot, erre simítsd rá a mascarpone krémet. Végül még egy sor kaláccsal rakd ki a tetejét és a tetejére simítsd rá a csokoládékrémet, ezután pedig tedd be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.Recept forrás:Femina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése