2012. október 31., szerda

Rakott kalács

kisebb normál nagyobb

Hozzávalók:

  • 50 dkg megmaradt kalács
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg méz
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Ekészítés:
  1. A meggy levét szűrd le és öntsd egy lábasba. Add hozzá a cukor felét és forrald fel. A keményítőt keverd ki két evőkanál vízzel, és sűrítsd be vele a meggyes-cukros masszát. Néhány percig rotyogtasd így, majd vedd le a tűzről. Szórd bele a kimagozott meggyet és hűtsd le az egészet.
  2. Az étcsokoládét törd össze, gőz felett olvaszd fel, majd a kemény habbá vert tejszín felével keverd össze. A mascarponét, valamint a maradék cukrot és tejszínt keverd össze alaposan.
  3. A megmaradt kalácsot szeleteld fel és mártsd bele a felforralt mézes tejbe. Egy jénai tálat bélelj ki vele, majd a meggyes masszát kend rá. Tegyél rá még egy réteg kalácsot, erre simítsd rá a mascarpone krémet. Végül még egy sor kaláccsal rakd ki a tetejét és a tetejére simítsd rá a csokoládékrémet, ezután pedig tedd be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.Recept forrás:Femina

Nincsenek megjegyzések: