2012. október 31., szerda

Őszibarackos tejfölös sütemény

Hozzávalók:
Tészta:
40dkg liszt
1cs sütőpor
20dkg porcukor
25dkg magarin
1db citrom
4db tojássárgája
Töltelék:
2cs vanília ízű pudingpor
6dl tej
5-6 ek kristálycukor
1nagy doboz ( 400gr ) tejfől,vagy barack ízű joghurt
50-60dkg kemény húsú őszibarack,vagy 40dkg konzervbarack
4db tojásfehérje
Tészta nyújtásához:
finomliszt
Tepsi kikenéséhez:
2dkg margarin
Lekenéshez:
1db tojás
Tetejére.
vaníliás porcukor

Ekészítés:
  1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük.A margarinnal elmorzsoljuk,a reszelt citrom héjjal,és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük,majd a tojások sárgájával összegyúrjuk.Két részre osztjuk,majd folpackba csomagoljuk,és betesszük a hűtőszekrénybe tesszük 30percre.
  2. Töltelék:A pudingport a tejben simára keverjük,cukorral ízesítjük,és kevergetve sűrűre főzzük.Hűlni hagyjuk,majd tejföllel vagy joghurttal összekeverjük.A barackokat meghámozzuk,félbevágva a magjukat kiemeljük,a húsukat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk,a tejfölös masszához adjuk.Ha konzervből készítjük,akkor a gyümölcsöt lecsöpögtetjük,azután daraboljuk föl.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőkbe forgatjuk.
  3. Az egyik tésztacipót meglisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk,hogy egy 20x 35cm-es,margarinnal kikent tepsibe éppen beleférjen.A tejfölös barackos masszát rásimítjuk.A másik tésztalapot is kinyújtjuk,és a tetejére fektetjük.
  4. felvert tojással lekenjük,villával megszurkáljuk,majd előmelegített sütőben, 180c ( légkeverése sütőben 165c )kb.40 percig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd néhány órára hűtőbe tesszük,mert csak     akkor szeletelhető,ha jól kihűlt.Kockákra vágva ,vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. 
















Nincsenek megjegyzések: