2012. október 15., hétfő

Kókuszkocka
kisebb normál nagyobb

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy nagy tálban. A lisztet szitáld egy tálba, és keverd el a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval verd kemény habbá.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, majd a tetejére a maradék lisztet, fakanállal óvatosan dolgozd össze, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg aranysárga nem lesz.
Amíg sül, készítsd el a mázat. A csokoládét törd össze, majd vízfürdő felett melegítsd össze a vajjal és a tejszínnel. Ha nem lesz elég folyós, egy kevés tejjel felengedheted.
Ha a piskóta már hűlt egy kicsit, kockázd fel, és még langyosan minden oldalát mártsd egy pillanatra a mázba, majd tedd félre pár percre, utána pedig hempergesd meg a kókuszreszelékben.
Recept forrás:Femina

Nincsenek megjegyzések: