2013. február 1., péntek

Csirke tejszínes tárkonyban

Hozzávalók:
  • 2 kicsi csirke ( vagy 6-8 db egész csirkecomb )
  • 3 dl főző tejszín
  • 1ek friss tárkony ( vagy 1 tk szárított tárkonylevél )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk törött fekete bors
  • ízlés szerint só
 

Elkészítés:
  1. A csirkecombokat megtisztítjuk és félbe vágjuk.
  2. Megsózzuk,majd egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.Rászórjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát,a tárkonyt és a borsot,majd leöntjük az olvasztott vaj és a tejszín keverékével.
  3. A tálat befedjük és előmelegített,forró sütőben erős lángon 40 percig sütjük.Ezután a húst saját levével lelocsoljuk és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra pirítjuk.
  4. Vajas burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.












Nincsenek megjegyzések: