2013. február 1., péntek

Finom szelet

Hozzávalók:
Tészta:
  • 5db tojás
  • 6ek víz
  • 15dkg liszt
  • 20dkg cukor
  • 10dkg darált dió
  • 1cs sütőpor
Krém:
  • 4dl tej
  • 2ek liszt
  • 2cs vaníliás pudingpor
  • 25dkg ráma
  • 20dkg porcukor
  • 1db tojássárgája
  • 1cs vaníliás cukor
Máz:
  • 5db tojásfehérje
  • 15dkg cukor

Elkészítés:
  1. Tészta:A hozzávalókból piskóta tésztát sütünk.
  2. Krém:A tejből lisztel a vaníliapudingokkal sűrű krémet főzünk.A margarint a porcukorral a tojássárgájával a vaníliás cukorral habosra keverjük.Ha a felfőzött pudingkrém kihűlt,összekeverjük a kikevert margarinnal,és a kihűlt piskóta tészta tetejére kenjük. 
  3. Máz:A tojásfehérjét,a cukorral  gőz fölött keményre verjük.Amikor kihűlt a krémre tesszük és reszelt csokoládéval megszórjuk.















Nincsenek megjegyzések: