2013. február 12., kedd

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:
  • 1kg édes káposzta
  • 3ek étolaj,vagy 5dkg zsír
  • 5dkg liszt
  • 6 dl 100% paradicsomlé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4dkg cukor
  • ízlés szerint só,bors,kömény
Elkészítés:
  1. A káposztát külső leveleitől megfosztjuk,és finomra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk és meg mossuk.
  3. A káposztát az egész hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk,cukrozzuk,megszórjuk őrölt köménnyel és borssal.
  4. Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a főzeléket.
  5. A rántáshoz a lisztet a olajban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
  6. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.
  7. Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: