Hozzávalók:
- 1kg édes káposzta
- 3ek étolaj,vagy 5dkg zsír
- 5dkg liszt
- 6 dl 100% paradicsomlé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4dkg cukor
- ízlés szerint só,bors,kömény
- A káposztát külső leveleitől megfosztjuk,és finomra vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk és meg mossuk.
- A káposztát az egész hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk,cukrozzuk,megszórjuk őrölt köménnyel és borssal.
- Miután megpuhult a káposzta, berántjuk a főzeléket.
- A rántáshoz a lisztet a olajban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
- Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.
- Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése