2013. április 29., hétfő

Medvehagymás pogácsa

kisebb normál nagyobb

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 szép nagy csokor medvehagyma

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

  1. Váratlan fordulattal élve fogd az élesztőt, és keverd el langyos cukros tejben, majd tedd meleg helyre úgy negyed órára. Mérd ki a lisztet, a vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd ha a langyos tej és az élesztőgombák barátságot kötöttek, öntsd a lisztbe, és keverd el a vajjal egyetemben. Masszírozd, amíg szépen összeáll, majd tégy rá egy konyharuhát, és tedd meleg helyre egy fél órára.
  2. A medvehagymát mosd át alaposan, csöpögtesd le, majd kockázd fel. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a zöld kockákat, majd gyúrd össze ismét, hagyd körülbelül 20 percig kelni, majd ismét nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass belőle nyers pogácsákat. 
  3. A sütőt melegítsd elő, a tészta tetejét kend meg felvert tojással, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.
Recept forrás:Femina.hu

Nincsenek megjegyzések: