Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
25 dkg vaj
-
3 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
1 kiskanálnyi cukor
-
1 dl tejföl
-
2 tojás
-
1 szép nagy csokor medvehagyma
-
só
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
-
Váratlan fordulattal élve fogd az élesztőt, és keverd el langyos cukros
tejben, majd tedd meleg helyre úgy negyed órára. Mérd ki a lisztet, a
vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd ha a langyos tej és az
élesztőgombák barátságot kötöttek, öntsd a lisztbe, és keverd el a
vajjal egyetemben. Masszírozd, amíg szépen összeáll, majd tégy rá egy
konyharuhát, és tedd meleg helyre egy fél órára.
- A medvehagymát mosd át alaposan, csöpögtesd le, majd kockázd fel. Ha a
tészta megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a zöld kockákat, majd gyúrd össze
ismét, hagyd körülbelül 20 percig kelni, majd ismét nyújtsd ki ujjnyi
vastagra, és szaggass belőle nyers pogácsákat.
- A sütőt melegítsd elő, a
tészta tetejét kend meg felvert tojással, és körülbelül 15 perc alatt
süsd készre.
Recept forrás:Femina.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése