Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg sima tejcsokoládé
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
30 perc.Elkészítés menete:
- Ez egy keksz, nincs agyonbonyolítva, szinte még el sem kezded, és már a sütőben pirul. A vajat vedd rá, hogy könnyen alakítható legyen, majd keverd benne simára a cukrot. A lisztet a sütőporral szitáld hozzá, de ha nincs kedved, a szitát most el is hagyhatod. Üsd hozzájuk a tojást a sütőpor társaságában, majd keverd az egészet simára.
- A csokikat darabold random méretű kis kockákra - külön jó a nagyobb darabokkal felvértezett sütiket kivadászni fogyasztáskor -, majd keverd a masszához.
- A sütőt melegítsd elő 190 fokra, egy kibélelt tepsibe adagolj kedvednek megfelelő méretű kekszekhez való masszát, majd told be, várj körülbelül tíz percet, és már ki is veheted a forró, csokis süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése