2013. április 29., hétfő

Tejszínes-csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg tészta
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

  1. Tedd fel a tésztát főni enyhén sós vízben. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd darabold fel minél kisebb kockákra vagy csíkokra, ami szimpatikusabb. Sózd be, majd egy nagyon pici olajon kezdd el pirítani lassú tűzön. Miközben pirul, nyomd mellé a fokhagymát is.
  2. Amikor már minden darabka minden oldala szépen kifehéredett, tedd nagyobb lángra, hogy megpiruljanak, majd ha ez megtörtént, ismét vedd kis lángra, szórd meg a borssal és a bazsalikommal, valamint öntsd fel a tejszínnel, kevergesd pár percig, végül, mielőtt levennéd a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát is. 
  3. Ha minden kész van, öntsd össze a tésztát és a csirkés szószt, és már fogyaszthatod is.  
Recept  forrása:Femina

Nincsenek megjegyzések: