2013. április 29., hétfő

Orosz hússaláta

kisebb normál nagyobb

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány sült hús
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 25 dkg hámozott alma
  • 15 dkg sós-vizes uborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl majonéz
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

  1. A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg és kockázd fel, a tojással tégy hasonlóképp, ha pedig még a hús is nyers, talán kezdd azzal.
  2.  A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és a fél citromból nyert pár csepp lével, esetleg, ha szereted, egy kiskanálnyi mézzel is kiegészítheted.Ha ez kész, tedd félre. 
  3. A hagymát vágd apróbb kockákra, az uborkát is karikázd fel, majd keverd őket össze a többiekkel. Ha ez is megvolt, akkor a majonézes mártással keverd el az egészet, hagyd pihenni egy órát vagy többet, aztán végy elő friss, finom kenyeret, és fogyaszd vidáman a kész salátát.
Recept forrás:Femina.hu

Nincsenek megjegyzések: