Orosz hússaláta
Hozzávalók:
-
30 dkg sovány sült hús
-
25 dkg főtt krumpli
-
25 dkg hámozott alma
-
15 dkg sós-vizes uborka
-
1 kis fej lilahagyma
-
2 tojás
-
2 dl tejföl
-
3 dl majonéz
-
1 evőkanálnyi mustár
-
1 fél citrom
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
-
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg és kockázd fel, a tojással
tégy hasonlóképp, ha pedig még a hús is nyers, talán kezdd azzal.
- A
tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és a fél citromból nyert
pár csepp lével, esetleg, ha szereted, egy kiskanálnyi mézzel is
kiegészítheted.Ha ez kész, tedd félre.
- A hagymát vágd apróbb kockákra, az uborkát is
karikázd fel, majd keverd őket össze a többiekkel. Ha ez is megvolt,
akkor a majonézes mártással keverd el az egészet, hagyd pihenni egy órát
vagy többet, aztán végy elő friss, finom kenyeret, és fogyaszd vidáman a
kész salátát.
Recept forrás:Femina.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése