2013. szeptember 30., hétfő

Gabonafasírt


Hozzávalók:
  • 50 dkg zabpehely
  • barna kenyér
  • 3,5 dkg tönkölybúzaliszt,
  • 3,5 dkg kukoricadara,
  • 10 dkg burgonya
  • 2 g őrölt kömény
  • 5 g fűszerpaprika
  • 2 g só
  • kevés ételízesítő
  • ízlés szerint majoránna
  • 10 g fokhagyma
  • 10 dkg vöröshagyma
  •  zsemlemorzsa
  • olaj
Elkészítés:
  1. A zabpelyhet szárazon megpirítjuk,amíg kellemes dióillata lesz.Felöntjük vízzel és puhára főzzük.Nem kell túl hígra főzni,hogy jó állaga legyen a fasírthoz.
  2. Ezután hozzátesszük a beáztatott  barna kenyeret és összeállítjuk a tönkölybúzaliszttel és a kukoricadarával.Sós vízben megfőtt burgonyával lazítjuk,fűszerezzük a nyers apróra vágott vöröshagymával,a lereszelt fokhagymával,majoránnával,fűszerpaprikával,sóval.
  3. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk,zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa formára lapítjuk.
  4. Kivajazott tepsin 150 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.A sütés felénél megforgatjuk a fasírtokat.
Elkészítési idő:kb.60perc
Mennyiség:8-10fő

Nincsenek megjegyzések: