Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely
- barna kenyér
- 3,5 dkg tönkölybúzaliszt,
- 3,5 dkg kukoricadara,
- 10 dkg burgonya
- 2 g őrölt kömény
- 5 g fűszerpaprika
- 2 g só
- kevés ételízesítő
- ízlés szerint majoránna
- 10 g fokhagyma
- 10 dkg vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
- A zabpelyhet szárazon megpirítjuk,amíg kellemes dióillata lesz.Felöntjük vízzel és puhára főzzük.Nem kell túl hígra főzni,hogy jó állaga legyen a fasírthoz.
- Ezután hozzátesszük a beáztatott barna kenyeret és összeállítjuk a tönkölybúzaliszttel és a kukoricadarával.Sós vízben megfőtt burgonyával lazítjuk,fűszerezzük a nyers apróra vágott vöröshagymával,a lereszelt fokhagymával,majoránnával,fűszerpaprikával,sóval.
- Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk,zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa formára lapítjuk.
- Kivajazott tepsin 150 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.A sütés felénél megforgatjuk a fasírtokat.
Elkészítési idő:kb.60perc
Mennyiség:8-10fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése