2013. szeptember 30., hétfő

Olasz tiramisu

Hozzávalók:
  • 3 dl eszpresszó kávé
  • 12 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál + 1 evőkanál kávélikőr
  • 4 db tojássárga
  • 500 g mascapone
  • 2 evőkanál édes Marsala / desszert bor /
  • 2 dl habtejszín
  • 500 g babapiskóta
  • kakaópor
Elkészítés:
  1. A lefőzött eszpresszó kávéba keverjük a cukor 3/4 részét,6 evőkanál kávélikőrt,és hűlni hagyjuk.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a mascapone krémsajttal,a fenn maradó cukorral,1 evőkanál kávélikőrrel,és a Marsala desszert borral.Jól elkeverjük.
  3. A tejszínt felverjük és a mascaponés krémhez adjuk.
  4. A babapiskótát belemártjuk a kávés keverékbe és lerakjuk egy  tálba / 3sor és 7 széles /,majd a tetejét meg kenjük  krémmel,és megszórjuk kakaóporral.Majd 90 fokban elfogatjuk és újabb sort készítünk addig míg a anyagok el nem fogynak.A tetejére krém kerüljön melyet szintén megszórunk kakaóporral.
  5. A hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára,de legjobb egy éjszakára,hogy az ízek jól összeérjenek.
Elkészítési idő:kb.40perc + hűtés
Mennyiség:4fő

Nincsenek megjegyzések: