- 3 dl eszpresszó kávé
- 12 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál + 1 evőkanál kávélikőr
- 4 db tojássárga
- 500 g mascapone
- 2 evőkanál édes Marsala / desszert bor /
- 2 dl habtejszín
- 500 g babapiskóta
- kakaópor
Elkészítés:
- A lefőzött eszpresszó kávéba keverjük a cukor 3/4 részét,6 evőkanál kávélikőrt,és hűlni hagyjuk.
- A tojások sárgáját elkeverjük a mascapone krémsajttal,a fenn maradó cukorral,1 evőkanál kávélikőrrel,és a Marsala desszert borral.Jól elkeverjük.
- A tejszínt felverjük és a mascaponés krémhez adjuk.
- A babapiskótát belemártjuk a kávés keverékbe és lerakjuk egy tálba / 3sor és 7 széles /,majd a tetejét meg kenjük krémmel,és megszórjuk kakaóporral.Majd 90 fokban elfogatjuk és újabb sort készítünk addig míg a anyagok el nem fogynak.A tetejére krém kerüljön melyet szintén megszórunk kakaóporral.
- A hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára,de legjobb egy éjszakára,hogy az ízek jól összeérjenek.
Elkészítési idő:kb.40perc + hűtés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése