2013. szeptember 30., hétfő

Sárgabarackos pite



Hozzávalók:

  • 6db tojás
  • 12dkg vaj
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 23dkg liszt
  • 1/2 sütőpor
  • 50dkg sárgabarack ( lehet őszibarack vagy konzerv is )
  • vaj,liszt vagy sütőpapír a formához
  • porcukor meghinteni
Elkészítés:
  1. A sárgabarackot megmossuk kimagozzuk és apróbb  darabokra vágjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kéz meleg vajat,a sütőporral elkevert lisztet,és a reszelt citrom héjat.
  3. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
  4. Közepes nagyságú tepsit vajjal kikenünk vagy kibéleljük sütőpapírral,és a tésztát belesimítjuk.Elosztjuk rajta a lisztbe forgatott sárgabarackot,majd előmelegített sütőben 190c -on kb. 45 percig sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk egy kicsit hűlni,majd kivéve teljesen kihűtjük.Pihentetés után porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési idő:kb.45perc
Mennyiség:4fő

Nincsenek megjegyzések: