- 6db tojás
- 12dkg vaj
- 1csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 23dkg liszt
- 1/2 sütőpor
- 50dkg sárgabarack ( lehet őszibarack vagy konzerv is )
- vaj,liszt vagy sütőpapír a formához
- porcukor meghinteni
Elkészítés:
- A sárgabarackot megmossuk kimagozzuk és apróbb darabokra vágjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kéz meleg vajat,a sütőporral elkevert lisztet,és a reszelt citrom héjat.
- A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
- Közepes nagyságú tepsit vajjal kikenünk vagy kibéleljük sütőpapírral,és a tésztát belesimítjuk.Elosztjuk rajta a lisztbe forgatott sárgabarackot,majd előmelegített sütőben 190c -on kb. 45 percig sütjük.
- A tepsiben hagyjuk egy kicsit hűlni,majd kivéve teljesen kihűtjük.Pihentetés után porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési idő:kb.45perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése