Tésztához:
- 4db tojás
- 11evőkanál kristálycukor ( kb.22dkg )
- 15dkg ráma
- 1csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 evőkanál finomliszt ( kb. 30dkg )
- 15 evőkanál tej
Forma kikenéséhez: margarin,finomliszt vagy zsírpapír.
Túrós keverékhez:
- 50dkg tehéntúró
- 4evőkanál búzadara
- 1db tojás
- 20dkg kristálycukor
- 1csomag vaníliás cukor
- 1db citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
- Tészta:A tojások sárgáját egy tálban,a cukorral,habosra keverjük.Először a puha rámát,azután a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet,végül a tejet adjuk hozzá.A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
- Egy közepes nagyságú ( 30x30 ) tepsit rámával kikenünk,belisztezünk, vagy zsírpapírral kibélelünk,és a tésztát belesimítjuk.
- Krém:A túrót búzadarával,tojással,cukorral,a vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverjük.Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle,és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk,ami természetesen belesüllyed,és sütés után amikor kihűlt, a vágásfelülete tarka lesz,mint a boci.
- Előmelegített sütőben,közepes lánggal ( 190 légkeveréses sütőben 170c ) kb. 30 percig sütjük.
- A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy csokimázzal is bevonhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése