2013. szeptember 30., hétfő

Boci szelet



Hozzávalók:
Tésztához:
  • 4db tojás
  • 11evőkanál kristálycukor ( kb.22dkg )
  • 15dkg ráma
  • 1csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 evőkanál finomliszt ( kb. 30dkg )
  • 15 evőkanál tej
Forma kikenéséhez: margarin,finomliszt vagy zsírpapír.
 Túrós keverékhez:
  • 50dkg tehéntúró
  • 4evőkanál búzadara
  • 1db tojás
  • 20dkg kristálycukor
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 1db citrom vagy narancs reszelt héja
Elkészítés:
  1. Tészta:A tojások sárgáját egy tálban,a cukorral,habosra keverjük.Először a puha rámát,azután a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet,végül a tejet adjuk hozzá.A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
  2. Egy közepes nagyságú ( 30x30 ) tepsit rámával kikenünk,belisztezünk, vagy zsírpapírral kibélelünk,és a tésztát belesimítjuk.
  3. Krém:A túrót búzadarával,tojással,cukorral,a vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverjük.Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle,és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk,ami természetesen belesüllyed,és sütés után amikor kihűlt, a vágásfelülete tarka lesz,mint a boci.
  4. Előmelegített sütőben,közepes lánggal ( 190 légkeveréses sütőben 170c ) kb. 30 percig sütjük.
  5. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy csokimázzal is bevonhatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések: