2013. szeptember 30., hétfő

Korpás-túrós pogácsa

Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 150 g tejföl
  • 20 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 16 dkg finomliszt
  • 16 dkg tönkölybúzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
 Elkészítés:
  1. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval.A margarint és a túrót a lisztel elmorzsoljuk.A tojást tejfölt és az élesztőt elkeverjük és a lisztes vajas masszához adjuk,jól összedolgozzuk.
  2. Hajtogatjuk,pihentetjük,majd másnap nyújtjuk,és pogácsaszaggatóval formázzuk,a tetejére magokat és sajtot szórunk.
  3. A magokat a masszába is szórhatunk.200 fokon 40 - 50 perc alatt készre sütjük.
     
Elkészítési idő:kb.90perc
Mennyiség:8-10fő

Nincsenek megjegyzések: