2013. szeptember 30., hétfő

Áfonyás keksz





Hozzávalók:


  • 22,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítése:

1.  Átszitáljuk a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vajat, tojást és az áfonyát. Az egészet összedolgozzuk.
2.  A tésztából 4 -5 cm átmérőjű hengert formálunk, alufóliába csomagoljuk és 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
3.  A tésztát 3 mm vastag szeletekre felvágjuk.
4.  A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 C-os előmelegített sütőben adagonként 15 percig sütjük.
5.  Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések: