Hozzávalók:
- 22,5 dkg liszt
- 7,5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítése:
1. Átszitáljuk a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vajat, tojást és az áfonyát. Az egészet összedolgozzuk.
2. A tésztából 4 -5 cm átmérőjű hengert formálunk, alufóliába csomagoljuk és 1 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
3. A tésztát 3 mm vastag szeletekre felvágjuk.
4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 C-os előmelegített sütőben adagonként 15 percig sütjük.
5. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése