- 50 dkg pulykacomb vagy mell
- 4 dkg margarin
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss kapor
- 2 evőkanál olaj
- 1 késhegynyi őrölt fehér bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A húst kis kockákra vágjuk. A hagymát magas falu serpenyőben az olajon üvegesre fonnyasszuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítjuk. Közben kevergetjük, hogy minden darab egyformán süljön. Ezután 1 pohár vizet aláöntünk,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A serpenyőt befedve 10 percig főzzük.
- Közben másik lábasban a margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel, borssal fűszerezzük, és kevergetve sűrűre forraljuk. Ezt a mártást hozzáadjuk a húshoz, jól összekeverjük, végül a megmosott és finomra vagdalt kaprot is hozzáadjuk, de a tűzről lehúzva, tovább nem forraljuk.
- 10 percig lefedve hagyjuk, mert addigra a kapor finom aromáját, illatát egészen kiadja.
Elkészítési idő:kb.60perc
Mennyiség:4fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése