2013. szeptember 30., hétfő

Kapros pulykaragu


Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykacomb vagy mell
  • 4 dkg margarin
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
  • ízlés szerint só
Elkészítés:
  1. A húst kis kockákra vágjuk. A hagymát magas falu serpenyőben az olajon üvegesre fonnyasszuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítjuk. Közben kevergetjük, hogy minden darab egyformán süljön. Ezután 1 pohár vizet aláöntünk,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A serpenyőt befedve 10 percig főzzük.
  2. Közben másik lábasban a margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel, borssal fűszerezzük, és kevergetve sűrűre forraljuk. Ezt a mártást hozzáadjuk a húshoz, jól összekeverjük, végül a megmosott és finomra vagdalt kaprot is hozzáadjuk, de a tűzről lehúzva, tovább nem forraljuk.
  3. 10 percig lefedve hagyjuk, mert addigra a kapor finom aromáját, illatát egészen kiadja.
Elkészítési idő:kb.60perc

Mennyiség:4fő

Nincsenek megjegyzések: