2013. szeptember 30., hétfő

Bostoni sajtkrémtorta

Hozzávalók:
Sajttortaalap:
  • 45 dkg krémsajt ( mascapone )
  • 15 dkg cukor
  •  csipet só
  • 2 db tojás
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 8 dkg tejföl
Piskótához:
  • 22 dkg liszt
  • 1teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 db tojás
  • 22,5 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 80 ml étolaj
  • 1,5 teáskanál vaníliaaroma
Pudinghoz:
  • 3,5 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 11 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
Mázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj
Elkészítés
  1. Sajttortaalap:A sütőt 160 fokra előmelegítjük,dupla réteg sütőpapírral kibélelünk egy 22cm átmérőjű tortakarikát.vékonyan kivajazzuk az oldalait.A hozzávalókat  egy nagy tálba tesszük,merülőmixerrel simára keverjük,és az előkészített tortakarikába öntjük.45 percig sütjük,majd lekapcsolt sütőben hagyjuk további 30 percig.
  2. Piskóta:Vegyítsük el a lisztet a sütőporral és a sóval.Habosítsuk fehéredésig a tojásokat a cukorral.Keverjük homogénre a tejet az étolajjal és a vaníliával,és felváltva a lisztes keverékkel,adgjuk a tojásos keverékhez.Öntsük a 22 cm átmérőjű tortakarikába,és süssük 175 fokon 25-30 percig.
  3. Pudingkrém:A tejet a vaníliával összemelegítjük,félre húzzuk.A cukrot a tojásokkal és a sóval összekeverjük,majd 1 merőkanálnyit mérünk rá a tejből.Közepes lángra visszatéve a keveréket besűrűsítjük,majd szitán átszűrjük és teljesen kihűtjük.
  4. A piskótát megfelezzük,az alsó lapra ráillesztjük a vaníliás sajttortaalapot.Ennek tetején elosztjuk a pudingkrémet,lefedjük a másik piskótalappal és a tortát néhány órára hűtőbe tesszük.
  5. Máz:Az étcsokoládét felaprítjuk,a tejszínt felforraljuk és ráöntjük a csokoládéra,2 teáskanálnyi vajat teszünk bele és homogénre keverjük.A tortát vonjuk be csokoládémázzal.
Elkészítési idő:kb.120perc
Mennyiség:4-6fő

Nincsenek megjegyzések: