Hozzávalók:
- 1kg darált hús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 2dl zsemlemorzsa
- 1,5dl víz
- 1dl főzőtejszín vagy tejföl
- 2db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- fél evőkanál só
- 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors,pirospaprika,majoránna
Sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
- A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és olajon megfuttatjuk.
- Először a morzsát a vízzel a tejszínnel,a tojásokkal és a zúzott fokhagymával elkeverjük,a hagymás petrezselyemmel a húshoz adjuk.Megfűszerezzük és jól összedolgozzuk.
- A hús masszát vízbe mártott kézzel hosszúkás cipó alakúra formázzuk,de a nagyobb mennyiség miatt 3 egyenlő részre is oszthatjuk.
- Sütőpapírral bélelt vagy enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük.A tetejét olajjal megkenjük és sütőben közepes lánggal 35 - 40 percig sütjük.
- Felszeletelve tálaljuk.Melegen: párolt rizzsel savanyúsággal, hidegen:franciasalátával kínáljuk.
Ebből a masszából többféle vagdaltat is süthetünk.Stefánia vagdalt,mini gombóc,húspogácsa
Elkészítési idő:kb.60perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése