2013. szeptember 30., hétfő

Vagdalthús

Hozzávalók:
  • 1kg darált hús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • 2dl zsemlemorzsa
  • 1,5dl víz
  • 1dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 2db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél evőkanál só
  • 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors,pirospaprika,majoránna
Sütéshez:
  • olaj
Elkészítés:
  1. A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és olajon megfuttatjuk.
  2. Először a morzsát a vízzel a tejszínnel,a tojásokkal és a zúzott fokhagymával elkeverjük,a hagymás petrezselyemmel a húshoz adjuk.Megfűszerezzük  és jól összedolgozzuk.
  3. A hús masszát  vízbe mártott kézzel hosszúkás cipó alakúra formázzuk,de a nagyobb mennyiség miatt 3 egyenlő részre is oszthatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt  vagy enyhén kiolajozott  tepsibe fektetjük.A tetejét olajjal megkenjük és sütőben közepes lánggal 35 - 40 percig sütjük.
  5. Felszeletelve tálaljuk.Melegen: párolt rizzsel savanyúsággal, hidegen:franciasalátával kínáljuk.
Ebből a masszából többféle vagdaltat is süthetünk.Stefánia vagdalt,mini gombóc,húspogácsa
Elkészítési idő:kb.60perc

Nincsenek megjegyzések: