- 40dkg finomliszt
- 1csapott kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1-1 késhegynyi só és őrölt fahéj
- 2db tojás
- 15dkg kristálycukor ,vagy barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg ráma
Lekenéshez:
- 1db tojás
Tetejére:
- kb. 20dkg tisztított mogyoró,mandula és mazsola
Elkészítés:
- A lisztet sütőporral, a kakaóporral,a sóval,és a fahéjjal összeforgatjuk.A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverjük.A puha rámát hozzáadjuk,simára dolgozzuk, majd lisztes keverékkel összegyúrjuk.
- A masszából meglisztezett kézzel 40db nagyjából 2dkg-os kis gombócot formálunk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.Meglisztezett tenyerünkkel ellapítjuk,tetejüket fölvert tojással lekenjük.
- A tetejére szánt mogyorót és mandulát mazsolányi darabokra vágjuk,a kekszekre szórjuk.Előmelegített sütőben,a közepesnél kicsit nagyobb lánggal ( 200c légkeveréses sütőben:180c ) 8-10 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő:kb.45perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése