2013. szeptember 30., hétfő

Diákcsemegés tallér



Hozzávalók:
  • 40dkg finomliszt
  • 1csapott kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1-1 késhegynyi só és őrölt fahéj
  • 2db tojás
  • 15dkg kristálycukor ,vagy barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg ráma
Lekenéshez:
  • 1db tojás
Tetejére:
  • kb. 20dkg tisztított mogyoró,mandula és mazsola
Elkészítés:
  1. A lisztet sütőporral, a kakaóporral,a sóval,és a fahéjjal összeforgatjuk.A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverjük.A puha rámát hozzáadjuk,simára dolgozzuk, majd lisztes keverékkel összegyúrjuk.
  2. A masszából meglisztezett kézzel 40db nagyjából 2dkg-os kis gombócot formálunk,és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.Meglisztezett tenyerünkkel ellapítjuk,tetejüket fölvert tojással lekenjük.
  3. A tetejére szánt mogyorót és mandulát mazsolányi darabokra vágjuk,a kekszekre szórjuk.Előmelegített sütőben,a közepesnél kicsit nagyobb lánggal ( 200c légkeveréses sütőben:180c ) 8-10 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő:kb.45perc
Mennyiség:4fő

Nincsenek megjegyzések: