- 2 db fejes saláta
- 1 csomag hónapos retek
- 2 db kígyóuborka
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 2 fej lila hagyma
- 4 db paradicsom
Dresszing
- 2 db ( kisdoboz ) natúr joghurt
- 2 db fokhagyma
- 1 csokor kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megmossuk,majd a salátát leveleire szedve egy tálba rakjuk.A hónapos retket és a kígyóuborkát uborka szeletelőn leszeljük,a sárgarépát megtisztítjuk és reszelőn lereszeljük a lila hagymát megpucoljuk és félbevágva vékonyra szeleteljük,a paradicsomot felszeleteljük ezután a zöldségeket a salátához adjuk,és óvatosan összekeverjük.
- A joghurtot egy tálkába tesszük,bele reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és ízlés szerint sózzuk.
- Tálaláskor a salátát lelocsoljuk kapros - fokhagymás öntettel, és meghintjük frissen őrölt, borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése