2015. június 13., szombat

Egyszerű saláta kapros - fokhagymás öntettel



Hozzávalók
  • 2 db fejes saláta
  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 db paradicsom
Dresszing
  • 2 db ( kisdoboz ) natúr joghurt
  • 2 db fokhagyma
  • 1 csokor kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
  • ízlés szerint só és bors
Elkészítés 
  1. A zöldségeket alaposan megmossuk,majd a salátát leveleire szedve egy tálba rakjuk.A hónapos retket és a kígyóuborkát uborka szeletelőn leszeljük,a sárgarépát megtisztítjuk és reszelőn lereszeljük a lila hagymát megpucoljuk és félbevágva  vékonyra szeleteljük,a paradicsomot felszeleteljük ezután a zöldségeket a salátához adjuk,és óvatosan összekeverjük.
  2. A  joghurtot egy tálkába tesszük,bele reszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és ízlés szerint sózzuk.
  3. Tálaláskor a salátát lelocsoljuk kapros - fokhagymás öntettel, és meghintjük frissen őrölt, borssal.

Nincsenek megjegyzések: