2015. június 6., szombat

Gombás rukkolasaláta






Hozzávalók
  • 10 dkg rukkola
  • 25 dkg apró csiperkegomba
  • 25 dkg tehéntúró ( vagy kecskesajt )
  • 3 db közepes  paradicsom
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy salátamag keverék
  • 4 dkg vörös áfonya
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

  1. A rukkolát egy lapos tálra lazán rászórjuk.
  2. A megtisztított, vékony szeletre vágott nyers gombát, a kockákra vágott paradicsomokat, a tehéntúrót, a fenyőmagot, a vörös áfonyát hozzáadjuk.Finoman összekeverjük.
  3. Közvetlenül a fogyasztás előtt tökmagolajjal és balzsamecettel ízesítjük.

Elkészítési idő: 5 - 15 perc
Mennyiség: 2 fő
Költség : Kb. 900 ft


Nincsenek megjegyzések: