2015. június 11., csütörtök

Tavaszisaláta grépfrúttos öntetettel






Hozzávalók
  • 1 csomag madársaláta
  • 3 db közepes paradicsom vagy 6-8 szem koktélparadicsom 
  • 1 fej lila hagyma szeletelve
  • 2 db sárga húsú paprika vagy 1 db kaliforniai paprika 
  • 2 db főtt tojás
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ½  kisebb grépfrút leve
  • 2 evőkanál olívaolaj                                
Elkészítés

  1. A megmosott salátát egy edénybe tesszük, összekeverjük a kockákra vágott paradicsommal, lila hagymával, kockázott paprikával,a csíkokra vágott gépsonkával,és a szeletekre vágott főtt tojással. 
  2. Egy kis tálba a mustárt, balzsamecetet, olívaolajat, grépfrút levét összekeverjük és a salátára öntjük. jól összeforgatjuk. Ha túl savanyúnak tartjuk az öntetet, akkor nyugodtan tegyünk bele mézet.
  3. Tipp! Ha a salátát nem köretnek szánjuk, akkor dúsíthatjuk fetával, főtt tojással, sonkával, vagy grillezett csirkemellel is. Bármilyen zöld salátát használhatunk.
  4. Jó tudni! Ezt a salátát télen és tavasszal érdemes elkészíteni. A grépfrút akkor még finom, utána már nem a legjobb, kevésbé lédús.
Elkészítési idő:5 - 15 perc
Mennyiség: 2 fő
Költség: 900 ft


Nincsenek megjegyzések: