- 1 csomag madársaláta
- 3 db közepes paradicsom vagy 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma szeletelve
- 2 db sárga húsú paprika vagy 1 db kaliforniai paprika
- 2 db főtt tojás
- 20 dkg gépsonka
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál balzsamecet
- ½ kisebb grépfrút leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- A megmosott salátát egy edénybe tesszük, összekeverjük a kockákra vágott paradicsommal, lila hagymával, kockázott paprikával,a csíkokra vágott gépsonkával,és a szeletekre vágott főtt tojással.
- Egy kis tálba a mustárt, balzsamecetet, olívaolajat, grépfrút levét összekeverjük és a salátára öntjük. jól összeforgatjuk. Ha túl savanyúnak tartjuk az öntetet, akkor nyugodtan tegyünk bele mézet.
- Tipp! Ha a salátát nem köretnek szánjuk, akkor dúsíthatjuk fetával, főtt tojással, sonkával, vagy grillezett csirkemellel is. Bármilyen zöld salátát használhatunk.
- Jó tudni! Ezt a salátát télen és tavasszal érdemes elkészíteni. A grépfrút akkor még finom, utána már nem a legjobb, kevésbé lédús.
Elkészítési idő:5 - 15 perc
Mennyiség: 2 fő
Költség: 900 ft
Költség: 900 ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése