2014. szeptember 1., hétfő

Érsek szelet

 
Hozzávalók:
  • 2 + 1 db egész tojás
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 1 - 2 dkg alma
  •  őrölt fahéj
  • 1 üveg bármilyen gyümölcs íz
  • csipet só
Elkészítés:
  1. A 2db tojást a sütőporral elkevert liszttel,a porcukorral,a tejföllel,a vajjal,csipet sóval jól összegyúrjuk és hideg helyen fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk.Egy nagyobb tepsibe téve az első rétegre szeletelt és fahéjjal meghintett almát,a második rétegre bármilyen gyümölcs ízt kenünk,majd a harmadik réteggel befedjük.A tetejét megkenjük felvert tojással.
  3. Előmelegített sütőbe 180fokon 30 - 35 percig sütjük.Kihűlés után szeleteljük és porcukorral is megszórjuk.
Ezt a süteményt úgy is elkészíthetjük,hogy mind két rétegre bármilyen gyümölcs ízt kenünk majd  a szeletelt almát,melyet megszórunk őrölt fahéjjal és a harmadik réteggel befedjük.
 
 
Elkészítési idő:kb.60perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.700ft
 

Nincsenek megjegyzések: