2014. szeptember 1., hétfő

Málnás - ribizlis habos szelet


Hozzávalók

Tészta:
  • 20dkg vaj vagy margarin
  • 15dkg cukor
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 3db tojás
  • 40dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 125ml tej
Rakomány:
  • 25 - 25dkg málna és ribizli friss vagy mélyhűtött
Habcsók bevonathoz:
  • 12dkg cukor
  • 7dkg porcukor
  • 1evőkanál étkezési keményítő
  • 3db tojásfehérje
Tetejére:
  • Kakaópor a beszóráshoz
  • málna vagy ribizli szemek a tálaláshoz
Elkészítés
  1. A rakományhoz a gyümölcsöket kiválogatjuk,megmossuk,és konyhapapírra tesszük száradni.
  2. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük,a tojásokat egyenként hozzáadjuk,majd simára keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük,átszitáljuk,majd a tejjel felváltva a vajas - tojásos masszához adjuk.A tésztát egy zsírral kikent tepsire öntjük,majd a ribizlit a tetejére tesszük.Előmelegített sütőben 200 fokon kb.35percig sütjük.
  4. Közben a cukrot a porcukorral és az ételkeményítővel elkeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá felverjük,és a cukros egyveleget felverésközben rászitáljuk.
  5. Az így keletkezett habcsókmasszát még forró süteményre kenjük és a sütőben kissé megkapatjuk.A hab akkor jó,ha a teteje világos - arany színű.
  6. A süteményt vékonyan beszórjuk kakaóporral,az előkészített málnával vagy ribizliszemekkel megszórhatjuk és éles késsel óvatosan felszeleteljük.A habcsókmasszát ízesíthetjük még őrölt dióval vagy mogyoróval.
Ez a sütemény elkészíthető bármilyen gyümölccsel.
Elkészítési idő:kb.50perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.1500ft

Nincsenek megjegyzések: