Hozzávalók
Tészta:
- 20dkg vaj vagy margarin
- 15dkg cukor
- 1csomag vaníliás cukor
- 3db tojás
- 40dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 125ml tej
Rakomány:
- 25 - 25dkg málna és ribizli friss vagy mélyhűtött
Habcsók bevonathoz:
- 12dkg cukor
- 7dkg porcukor
- 1evőkanál étkezési keményítő
- 3db tojásfehérje
Tetejére:
- Kakaópor a beszóráshoz
- málna vagy ribizli szemek a tálaláshoz
Elkészítés
- A rakományhoz a gyümölcsöket kiválogatjuk,megmossuk,és konyhapapírra tesszük száradni.
- A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük,a tojásokat egyenként hozzáadjuk,majd simára keverjük.
- A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük,átszitáljuk,majd a tejjel felváltva a vajas - tojásos masszához adjuk.A tésztát egy zsírral kikent tepsire öntjük,majd a ribizlit a tetejére tesszük.Előmelegített sütőben 200 fokon kb.35percig sütjük.
- Közben a cukrot a porcukorral és az ételkeményítővel elkeverjük.A tojásfehérjét kemény habbá felverjük,és a cukros egyveleget felverésközben rászitáljuk.
- Az így keletkezett habcsókmasszát még forró süteményre kenjük és a sütőben kissé megkapatjuk.A hab akkor jó,ha a teteje világos - arany színű.
- A süteményt vékonyan beszórjuk kakaóporral,az előkészített málnával vagy ribizliszemekkel megszórhatjuk és éles késsel óvatosan felszeleteljük.A habcsókmasszát ízesíthetjük még őrölt dióval vagy mogyoróval.
Ez a sütemény elkészíthető bármilyen gyümölccsel.
Elkészítési idő:kb.50perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.1500ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése