2014. május 28., szerda

Meggyes - csokoládés szelet

Hozzávalók ( 16 szelethez )
Tészta:
  • 3db tojás
  • 15dkg vaj
  • 10dkg porcukor
  • 20dkg liszt
  • 1csomag sütőpor
  • 10dkg felaprított csokoládé
  • vaj és liszt a formához
Töltelék:
  • 4dl tejszín
  • 2dkg kakaópor
  • 10dkg felaprított étcsokoládé
  • 20dkg magozott meggybefőtt
  • 1csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 dl konyak
Elkészítés
  1. Keverjük össze a kakaóport és a tejszínt,forraljuk fel,olvasszuk fel benne a csokoládét.Tegyük hűtőbe pár órára.
  2. Válasszuk szét a tojásokat.A fehérjét verjük kemény habbá,a sárgájákat pedig keverjük habosra a cukorral és a vajjal.Vegyítsük össze a két masszát.Szitáljuk át a lisztet és a sütőport,majd a csokoládéval együtt forgassuk a tojásos masszába.Simítsuk a tésztát a vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe,és süssük 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 percig ( tű próbáig ).hagyjuk a formában kihűlni.
  3. Keverjük simára a pudingport 1dl vízzel.Forraljuk fel a kompótot a levével együtt,majd botmixerrel turmixoljuk egy kicsit össze ezután adjuk hozzá a vízzel elkevert pudingot,és folyamatosan kevergetve addig főzzük míg sűrű állagú nem lesz.Hagyjuk kissé kihűlni,keverjük hozzá a konyakot,majd simítsuk a süteményre.Hagyjuk teljesen kihűlni.Verjük habbá a csokoládés tejszínt,és vonjuk be vele a sütit.Tegyük hűtőbe dermedni.
Meggybefőtt helyett áfonyabefőttel is elkészíthetjük.
  1. Mennyiség:4fő
  2. Elkészítési idő:kb.70 perc + hűtés

Nincsenek megjegyzések: