Tészta:
- 3db tojás
- 15dkg vaj
- 10dkg porcukor
- 20dkg liszt
- 1csomag sütőpor
- 10dkg felaprított csokoládé
- vaj és liszt a formához
Töltelék:
- 4dl tejszín
- 2dkg kakaópor
- 10dkg felaprított étcsokoládé
- 20dkg magozott meggybefőtt
- 1csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 dl konyak
Elkészítés
- Keverjük össze a kakaóport és a tejszínt,forraljuk fel,olvasszuk fel benne a csokoládét.Tegyük hűtőbe pár órára.
- Válasszuk szét a tojásokat.A fehérjét verjük kemény habbá,a sárgájákat pedig keverjük habosra a cukorral és a vajjal.Vegyítsük össze a két masszát.Szitáljuk át a lisztet és a sütőport,majd a csokoládéval együtt forgassuk a tojásos masszába.Simítsuk a tésztát a vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe,és süssük 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 percig ( tű próbáig ).hagyjuk a formában kihűlni.
- Keverjük simára a pudingport 1dl vízzel.Forraljuk fel a kompótot a levével együtt,majd botmixerrel turmixoljuk egy kicsit össze ezután adjuk hozzá a vízzel elkevert pudingot,és folyamatosan kevergetve addig főzzük míg sűrű állagú nem lesz.Hagyjuk kissé kihűlni,keverjük hozzá a konyakot,majd simítsuk a süteményre.Hagyjuk teljesen kihűlni.Verjük habbá a csokoládés tejszínt,és vonjuk be vele a sütit.Tegyük hűtőbe dermedni.
Meggybefőtt helyett áfonyabefőttel is elkészíthetjük.
-
Mennyiség:4fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése