2014. május 28., szerda

Sajtos - sonkás vagdalt

Hozzávalók:
  • 2dl zsemlemorzsa + 2 evőkanál
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1kg darált sertéshús
  • 3db tojás
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1csokor petrezselyem
  • 2dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só,őrölt bors,pirospaprika
  • 20dkg gépsonka
  • 20dkg gouda sajt
Elkészítés:
  1. A zsemlemorzsát a vízzel elkeverjük.A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk.Összegyúrjuk a darált hússal,a zsemlemorzsával tojásokkal.Ízlés szerint sóval,borssal,pirospaprikával,fokhagymával ízesítjük.
  2. Ezután 30cm hosszú folpackon kb. 26 x 20cm -es lappá nyújtjuk.Ráfektetjük a a sonka és sajt szeleteket,a folpack segítségével feltekerjük,olajjal megkent tepsipe fektetjük.Megkenjük a maradék olajjal,és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 - 60 percig sütjük.
Elkészítési idő:kb.90perc
Mennyiség:4 - 6fő

Nincsenek megjegyzések: