- 2dl zsemlemorzsa + 2 evőkanál
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1kg darált sertéshús
- 3db tojás
- 5 evőkanál étolaj
- 1csokor petrezselyem
- 2dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só,őrölt bors,pirospaprika
- 20dkg gépsonka
- 20dkg gouda sajt
Elkészítés:
- A zsemlemorzsát a vízzel elkeverjük.A megtisztított hagymát és a petrezselymet felaprítjuk és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk.Összegyúrjuk a darált hússal,a zsemlemorzsával tojásokkal.Ízlés szerint sóval,borssal,pirospaprikával,fokhagymával ízesítjük.
- Ezután 30cm hosszú folpackon kb. 26 x 20cm -es lappá nyújtjuk.Ráfektetjük a a sonka és sajt szeleteket,a folpack segítségével feltekerjük,olajjal megkent tepsipe fektetjük.Megkenjük a maradék olajjal,és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 50 - 60 percig sütjük.
Elkészítési idő:kb.90perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése