Tészta:
- 3db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliaízű pudingpor
- 4 dkg kristálycukor
- 1evőkanál instant kévépor
- 10 dkg vaj
Elkészítés
- Válasszuk szét a tojásokat.Keverjük habosra a sárgájákat a vaníliás cukorral.A fehérjéket verjük keményre a kristálycukorral,majd forgassuk össze a kétféle masszát.Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport,aztán óvatosan keverjük össze az egészet.
- Simítsuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe,és süssük 180 fokon 10-11 percig.Innen kivéve hagyjuk kihűlni,majd borítsuk ki a tepsiből.Óvatosan húzzuk le róla a papírt,majd helyezzük vissza alá.
- Főzzünk krémet a tejből,a pudingporból,keverjük bele a kávét, majd hagyjuk hűlni.Amikor már langyos,tegyük bele a vajat.Kenjük a krémet a tésztára ,szorosan tekerjük fel a papír segítségével,majd óvatosan csomagoljuk folpakba.Tegyük hűtőbe 1 órára a tekercset,hogy összeálljon.Tálalás előtt felszeljük és akár puszedlikkel is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése