2014. május 28., szerda

Kávés tekercs

Hozzávalók ( 10 szelethez )
Tészta:
  • 3db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
Krém:
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1evőkanál instant kévépor
  • 10 dkg vaj
Elkészítés
  1. Válasszuk szét a tojásokat.Keverjük habosra a sárgájákat a vaníliás cukorral.A fehérjéket verjük keményre a kristálycukorral,majd forgassuk össze a kétféle masszát.Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport,aztán óvatosan keverjük össze az egészet.
  2. Simítsuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe,és süssük  180 fokon 10-11 percig.Innen kivéve hagyjuk kihűlni,majd borítsuk ki a tepsiből.Óvatosan húzzuk le róla a papírt,majd helyezzük vissza alá.
  3. Főzzünk krémet a tejből,a pudingporból,keverjük bele a kávét, majd hagyjuk hűlni.Amikor már langyos,tegyük bele a vajat.Kenjük a krémet a tésztára ,szorosan tekerjük fel a papír segítségével,majd óvatosan csomagoljuk folpakba.Tegyük hűtőbe  1 órára a tekercset,hogy összeálljon.Tálalás előtt felszeljük és akár puszedlikkel is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: