teáskanálnyi nagyságú:kb.50db
- 25dkg darált háztartási keksz
- 20dkg margarin
- 0,5dl tej
- 15dkg étcsokoládé
- 10dkg tejcsokoládé
- 5dkg őrölt mandula
- 4 teáskanál rum vagy rumaroma
- 1db narancs reszelt héja
Díszítés:
- tortadara
- kókuszreszelék
- reszelt csokoládé
- aprított pisztácia,mandula
- cukormáz
Elkészítés
- A csokoládékat eltördeljük a rámával és a tejjel együtt felolvasztjuk.
- A darált háztartási kekszet összekeverjük az őrölt mandulával a reszelt narancshéjjal,rummal vagy rumaromával.Ezt követöen hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.Jól összedolgozzuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
- Egy evő vagy teás kanálnyit kiveszünk a masszából és tojást formázunk belőle.A tojásokat tortadarába,kókuszreszelékbe,reszelt csokoládéba,aprított pisztáciába forgatjuk,vagy egyik felét olvasztott csokoládéba mártva mandulaforgácsba hempergetjük.Lehet díszíteni akár cukor mázzal is.A tojásokat mignon papírba is helyezhetjük.
- A húsvéti tojások hűtőben vagy hideg helyen 1 hétig frissek maradnak.Tálcán egymás mellé helyezve,fóliával lefedve tároljuk.
Elkészítési idő:kb.60perc + hűtés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése