2014. május 28., szerda

Különleges húsvéti tojások

Hozzávalók:evőkanálnyi nagyságú:kb.25db
                      teáskanálnyi nagyságú:kb.50db
  • 25dkg darált háztartási keksz
  • 20dkg margarin
  • 0,5dl tej
  • 15dkg étcsokoládé
  • 10dkg tejcsokoládé
  • 5dkg őrölt mandula
  • 4 teáskanál rum vagy rumaroma
  • 1db narancs reszelt héja
Díszítés:
  • tortadara
  • kókuszreszelék
  • reszelt csokoládé
  • aprított pisztácia,mandula
  • cukormáz
Elkészítés
  1. A csokoládékat eltördeljük  a rámával és a tejjel együtt felolvasztjuk.
  2. A darált háztartási kekszet összekeverjük az őrölt mandulával a reszelt narancshéjjal,rummal vagy rumaromával.Ezt követöen hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.Jól összedolgozzuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Egy evő vagy  teás kanálnyit kiveszünk a masszából és tojást formázunk belőle.A tojásokat tortadarába,kókuszreszelékbe,reszelt csokoládéba,aprított pisztáciába forgatjuk,vagy egyik felét olvasztott csokoládéba mártva mandulaforgácsba hempergetjük.Lehet díszíteni akár cukor mázzal is.A tojásokat mignon papírba is helyezhetjük.
  4. A húsvéti tojások hűtőben vagy hideg helyen 1 hétig frissek maradnak.Tálcán egymás mellé helyezve,fóliával lefedve tároljuk.
Elkészítési idő:kb.60perc + hűtés
Mennyiség:4 - 6fő

Nincsenek megjegyzések: