2014. május 28., szerda

Zöld sütemény

Hozzávalók
Tészta:
  • 8dkg zsír
  • 60dkg liszt
  • 25dkg porcukor
  • 2db tojás
  • 1dl tej
  • 1dkg szalalkáli
  • 2db zöld keserű mandula aroma vagy ételfesték
Krém:
  • 7dl tej
  • 7evőkanál grízes liszt
  • 20dkg ráma
  • 25dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
  1. Tészta:A lisztből,zsírból,porcukorból,az 1 dl langyos tejben szalalkálit feloldva,a 2 egész tojással tésztát gyúrunk.Négy részre osztjuk.Zsíros tepsi hátlapján ,vagy sütőlemezen egyenként megsütjük.
  2. Krém:A tejből grízes lisztből sűrű pépet főzünk,és hagyjuk kihűlni.A rámát habosra elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral,majd a tejes pépet összekeverjük a jól eldogozott vajkrémmel.
  3. Ezután a lapokat megtöltjük krémmel.A tetejét megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk csoki mázzal.Másnapig hűtőbe tesszük és tálalás előtt felszeleteljük.
Elkészítési idő:kb.60perc + hűtés
Mennyiség:4 - 6fő

Nincsenek megjegyzések: