Tészta:
- 8dkg zsír
- 60dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 2db tojás
- 1dl tej
- 1dkg szalalkáli
- 2db zöld keserű mandula aroma vagy ételfesték
Krém:
- 7dl tej
- 7evőkanál grízes liszt
- 20dkg ráma
- 25dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Tészta:A lisztből,zsírból,porcukorból,az 1 dl langyos tejben szalalkálit feloldva,a 2 egész tojással tésztát gyúrunk.Négy részre osztjuk.Zsíros tepsi hátlapján ,vagy sütőlemezen egyenként megsütjük.
- Krém:A tejből grízes lisztből sűrű pépet főzünk,és hagyjuk kihűlni.A rámát habosra elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral,majd a tejes pépet összekeverjük a jól eldogozott vajkrémmel.
- Ezután a lapokat megtöltjük krémmel.A tetejét megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk csoki mázzal.Másnapig hűtőbe tesszük és tálalás előtt felszeleteljük.
Elkészítési idő:kb.60perc + hűtés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése