Hozzávalók:
Piskóta:
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag gesztenyemassza
- 4 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 kg keksz összetörve
- 3 dl tej
- 1/2 rumaroma
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés
A
tojások sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. A fehérjét
kemény habbá verem. A lisztben elkeverem a kakaóport, és a sütőport. A
felvert tojássárgájához keverem felváltva a habot, és a lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. A/4-es nagyságú) tepsibe öntöm, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágom.
A krémhez a pudingot sűrűre főzöm a tejben, a vajat habosra keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem (nem baj, ha még egy egészen kicsit langyos, mert így a vajszemcsék nem csapódnak ki olyan könnyen).
A gesztenyemasszát, a lekvárt, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát összekeverem. A kekszet apróra tördelem. Nem darálom! Közvetlenül felhasználás előtt keverem a gesztenyéhez.
Az alsó piskótalapra kenem a krém felét, erre simítom a gesztenyés kekszet, majd erre jön a maradék krém. Ráborítom a másik piskótalapot, és a tetejét csokoládéval vonom be.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. A/4-es nagyságú) tepsibe öntöm, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágom.
A krémhez a pudingot sűrűre főzöm a tejben, a vajat habosra keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem (nem baj, ha még egy egészen kicsit langyos, mert így a vajszemcsék nem csapódnak ki olyan könnyen).
A gesztenyemasszát, a lekvárt, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát összekeverem. A kekszet apróra tördelem. Nem darálom! Közvetlenül felhasználás előtt keverem a gesztenyéhez.
Az alsó piskótalapra kenem a krém felét, erre simítom a gesztenyés kekszet, majd erre jön a maradék krém. Ráborítom a másik piskótalapot, és a tetejét csokoládéval vonom be.
Megjegyzés: a gesztenye ízét nem igazán lehet belőle kiérezni, de ettől függetlenül finom, és mutatós süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése