2014. május 28., szerda

Gesztenyés szelet

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál kakaópor
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
Töltelék:
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/2 kg keksz összetörve
  • 3 dl tej
  • 1/2 rumaroma
Tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé  
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztben elkeverem a kakaóport, és a sütőport. A felvert tojássárgájához keverem felváltva a habot, és a lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. A/4-es nagyságú) tepsibe öntöm, és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágom.
A krémhez a pudingot sűrűre főzöm a tejben, a vajat habosra keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem (nem baj, ha még egy egészen kicsit langyos, mert így a vajszemcsék nem csapódnak ki olyan könnyen).
A gesztenyemasszát, a lekvárt, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát összekeverem. A kekszet apróra tördelem. Nem darálom! Közvetlenül felhasználás előtt keverem a gesztenyéhez.
Az alsó piskótalapra kenem a krém felét, erre simítom a gesztenyés kekszet, majd erre jön a maradék krém. Ráborítom a másik piskótalapot, és a tetejét csokoládéval vonom be.
Megjegyzés: a gesztenye ízét nem igazán lehet belőle kiérezni, de ettől függetlenül finom, és mutatós süti.
Forrás: olcso-receptek.hu

Nincsenek megjegyzések: