2014. május 28., szerda

Gesztenyés rolád

Hozzávalók
Tésztához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • csipet só
  • 9 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • kevés cukros tej
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítés
  1. Tészta:Válasszuk szét a tojásokat.A sárgáját keverjük habosra a cukorral,a fehérjét pedig verjük kemény habbá egy csipet sóval.Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát a losztel és a sütőporral.
  2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral,kenjük meg vajjal,majd simítsuk bele a tésztát.Süssük 180 fokon 10-11 percig.Szórjunk meg egy konyharuhát porcukorral.Borítsuk rá a tésztát,majd távolítsuk el róla a sütőpapírt,és konyharuha segítségével óvatosan tekerjük fel.
  3. Krém:A tejben a lisztet pépet  főzünk.A gesztenyemasszához kevés cukros tejet és ízlés szerint rumot vagy rumaromát teszünk,majd mindezt a kihűlt péphez adjuk.A vajat habosra keverjük,és a gesztenyés krémmel jól elkeverjük.
  4. Tekerjük ki a roládot,és töltsük meg a krém 3/4 -vel.A konyharuha segítségével ismét tekerjük fel szorosan,majd a meg maradt krémmel vonjuk be a külsejét is.Tálalás előtt legalább 1órára tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések: