Tésztához:
- 3 db tojás
- 9 dkg cukor
- csipet só
- 9 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- kevés cukros tej
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítés
- Tészta:Válasszuk szét a tojásokat.A sárgáját keverjük habosra a cukorral,a fehérjét pedig verjük kemény habbá egy csipet sóval.Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát a losztel és a sütőporral.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral,kenjük meg vajjal,majd simítsuk bele a tésztát.Süssük 180 fokon 10-11 percig.Szórjunk meg egy konyharuhát porcukorral.Borítsuk rá a tésztát,majd távolítsuk el róla a sütőpapírt,és konyharuha segítségével óvatosan tekerjük fel.
- Krém:A tejben a lisztet pépet főzünk.A gesztenyemasszához kevés cukros tejet és ízlés szerint rumot vagy rumaromát teszünk,majd mindezt a kihűlt péphez adjuk.A vajat habosra keverjük,és a gesztenyés krémmel jól elkeverjük.
- Tekerjük ki a roládot,és töltsük meg a krém 3/4 -vel.A konyharuha segítségével ismét tekerjük fel szorosan,majd a meg maradt krémmel vonjuk be a külsejét is.Tálalás előtt legalább 1órára tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése