Hozzávalók:
- 1 kis doboz kefír
- 3 bögre ( 2dl ) liszt
- 2 bögre cukor
- 3/4 bögre étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 10 dkg ribizli
- 20 dkg magozott meggy
- 5 dkg durvára vágott ét csokoládé
- csipetnyi só
Elkészítés:
- A gyümölcsöket megmossuk lecsepegtetjük.
- A tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport.Az étolajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval,hozzáadjuk egyenként a tojást,a kefirt,majd alaposan összekeverjük.Ezt követően beleszórjuk a lisztes keveréket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát,majd rászórjuk a ribizlit,meggyet és a durvára vágott ét csokoládét.
- Előmelegített sütőbe 180fokon tű próbáig sütjük.
Friss gyümölcs helyett mirelit gyümölcsöt is használhatunk.Tetejét akár porcukorral is megszórhatjuk.
Elkészítési idő:kb.50perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.1000ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése