2014. szeptember 1., hétfő

Meggyes - ribizlis kevert



Hozzávalók:
  • 1 kis doboz kefír
  • 3 bögre ( 2dl ) liszt
  • 2 bögre cukor
  • 3/4 bögre étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg ribizli
  • 20 dkg magozott meggy
  • 5 dkg durvára vágott ét csokoládé
  • csipetnyi só
Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket megmossuk lecsepegtetjük.
  2. A tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport.Az étolajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval,hozzáadjuk egyenként a tojást,a kefirt,majd alaposan összekeverjük.Ezt követően beleszórjuk a lisztes keveréket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát,majd rászórjuk a ribizlit,meggyet és a durvára vágott ét csokoládét.
  4. Előmelegített sütőbe 180fokon tű próbáig sütjük.
Friss gyümölcs helyett mirelit gyümölcsöt is használhatunk.Tetejét akár porcukorral is megszórhatjuk.
Elkészítési idő:kb.50perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.1000ft

Nincsenek megjegyzések: