2014. szeptember 1., hétfő

Komteszka szelet

 
Hozzávalók
 
tészta:
  • 10dkg vaj
  • 20dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10dkg porcukor
  • 4db tojás sárgája
cukros - habos édesség:
  • 4db tojás fehérje
  • 25dkg kristálycukor
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 5dkg őrölt,pörkölt  mogyoró
  • 2kávéskanál kakaópor
  • 1db narancs reszelt héja
Elkészítés
  1. A vajjal elmorzsoljuk  a sütőporral elkevert lisztet,a porcukrot és a tojássárgáját.Egyenletesen kikent tepsibe nyomkodjuk a tésztát fél ujjnyi vastagon és előmelegített sütőben 160fokon kb.15 - 20 percig sütjük.
  2. Sütés után a kihűlt tészta tetejére,még a tepsiben, a következő cukros - habos édességet kenjük.A tojás fehérjét meleg fölött a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot,az őrölt pörkölt mogyorót,a kakaóport,és a reszelt narancshéjat.
  3. A tésztát a bevonattal újra a már langyosra hűlt sütőbe tesszük és szárítjuk.Kihűlés után éles késsel hosszú keskeny szeletekre vágjuk.
A sütemény cukros - habos bevonatát  narancs helyett,citrom reszelt héjával is elkészíthetjük.
 
Elkészítési idő:kb.30perc + szárítás
Mennyiség:4fő
Költség:kb.550ft
 

Nincsenek megjegyzések: