Hozzávalók
tészta:
- 10dkg vaj
- 20dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10dkg porcukor
- 4db tojás sárgája
cukros - habos édesség:
- 4db tojás fehérje
- 25dkg kristálycukor
- 1csomag vaníliás cukor
- 5dkg őrölt,pörkölt mogyoró
- 2kávéskanál kakaópor
- 1db narancs reszelt héja
Elkészítés
- A vajjal elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet,a porcukrot és a tojássárgáját.Egyenletesen kikent tepsibe nyomkodjuk a tésztát fél ujjnyi vastagon és előmelegített sütőben 160fokon kb.15 - 20 percig sütjük.
- Sütés után a kihűlt tészta tetejére,még a tepsiben, a következő cukros - habos édességet kenjük.A tojás fehérjét meleg fölött a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot,az őrölt pörkölt mogyorót,a kakaóport,és a reszelt narancshéjat.
- A tésztát a bevonattal újra a már langyosra hűlt sütőbe tesszük és szárítjuk.Kihűlés után éles késsel hosszú keskeny szeletekre vágjuk.
A sütemény cukros - habos bevonatát narancs helyett,citrom reszelt héjával is elkészíthetjük.
Elkészítési idő:kb.30perc + szárítás
Mennyiség:4fő
Költség:kb.550ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése