2011. június 14., kedd

Rakott káposzta

Hozzávalók 
 50dkg darált hús
1kg savanyú káposzta
1ek zsír
1 fej vöröshagyma 
2ek zsír
1 kis fakanál pirospaprika
20dkg rizs
só,bors,tejföl
zsír a tepsi kikenéséhez
zsemlemorzsa a megszóráshoz
Elkészítés 
  1. A savanyú apró káposztát megkóstoljuk,és ha nagyon savanyú,kicsit kimossuk,majd egy jó nagy evőkanál hagymás zsíron vízzel többször felöntögetve fedő alatt készre pároljuk.
  2.  Ugyancsak pároljuk meg két evőkanálnyi zsíron a darált,megsózott,megborsozott,pirospaprikával meghintett disznóhúst,szintén kevés vízzel alá öntve.
  3. A rizst leöblítjük vízzel,és sós vízben puhára pároljuk,utána szűrőn keresztül kimossuk.míg tiszta víz nem jön róla.Lecsepegtetjük.
  4. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kizsírozunk,zsemlemorzsával meg szórjuk.A félretett káposzta felét belerakjuk,rá a rizst,majd a darált sertés pörköltöt,legvégén a káposzta második felét.Tetejét bőven megtejfölözzük és betoljuk a sütőbe. 
  5. Legmagasabb fokon pár percig sütjük,míg a teteje halvány rózsaszín lesz.Kockákra vágva,tejföllel leöntve tálaljuk.
  6.  Rakhatunk bele karikára vágott füstölt kolbászt is.
Párom édesanya készítette köszönet a remek receptért.

Nincsenek megjegyzések: