2011. június 3., péntek

Sonkás - sajtos négyszögek

Hozzávalók
 2 lap rétestészta ( kb.30dkg / db ) / Én leveles vajastésztából készítettem /
60dkg csiperkegomba
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25dkg  sonka
20dkg kemény sajt
2db tojássárgája
só,bors
2ek apróra vágott friss petrezslyem 
Elkészítés
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tészta lapokat  kb. félcentis vastagságúra nyújtjuk,a gombát megpucoljuk,megmossuk,majd ízlés szerint szeletekre vagy kockákra vágjuk.A hagymát illetve a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk.A sonkát felkockázzuk,a sajtot pedig lereszeljük. 
  2. A tésztalapokat miután megkentük tojássárgájával,k.5x5 cm négyzetekre vágjuk,majd mindegyiket megpakoljuk a hagymákkal,gombával és a sonkával.Sót és borsot szórunk rájuk,a végén pedig mindegyiket alaposan meghintjük reszelt sajttal.Forró sütőben  mintegy 20-25 percig sütjük a négyzeteket,majd kivesszük,és még forrón megszórjuk friss petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések: