2011. június 9., csütörtök

Sült csirkeszárny petrezselymes vajasburgonyával

Hozzávalók
50dkg csirkeszárny
1cs szárnyas fűszerkeverék ( Ha házi arany )
1 fej vöröshagyma
zsír
60dkg burgonya
1cs petrezselyem
5dkg vaj

  1. A csirkeszárnyat  megmossuk,megtisztítjuk és egy tálba tesszük,majd a szárnyas fűszerkeverékkel  befűszerezzük és jól átkeverve 1 órát állni hagyjuk.Ezt követően egy tepsit ki zsírozunk,beletesszük a csirkeszárnyat és a megtisztított vöröshagymát rászeljük.Kevés vizet alá öntve alufóliával letakarjuk így  kb.40-45 percig sütjük,majd a fóliát levesszük és a tepsit vissza téve időnként meg locsolva 20-25 perc alatt ropogósra pirítjuk.
  2.  A megtisztított burgonyát hasábokra vágva,enyhén sós vízben megfőzzük.A vajat felhevítjük és az apróra vágott petrezselymet megfuttetjuk benne,majd a leszűrt főtt burgonyára öntjük.  
                   

    Nincsenek megjegyzések: