2011. június 2., csütörtök

Zöldborsóleves

Hozzávalók
50dkg zöldborsó héjastól
2db kisebb sárgarépa
1kisebb petrezselyemgyökér / el hagyható /
1 fél fej vöröshagyma
1cs petrezselyem
3ek olaj
1ek liszt
1mk pirospaprika
só,őrölt bors
csipetkéhez:
1db tojás
fél dl víz
liszt
 Elkészítés
  1. A zöldborsót kifejtjük,így kb. 30dkg lesz belőle.A többi zöldséget is megtisztítjuk,a répát meg a gyökeret kis kockára,a hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.
  2. A hagymát az olajban,közepes lángon megfonnyasztjuk,az összes zöldséget hozzáadjuk,kevergetve 1 percig pirítjuk.A lisztel meg a pirospaprikával meghintjük,jól elkeverjük,és kb. 1 liter vízzel fölöntjük.
  3. Megsózzuk,őrölt borssal meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük,kevergetve fölforraljuk,majd lefödjük,és kis lángon kb.20 perc alatt puhára főzzük.
  4.  Közben a tojást a vizet,egy csipet sóval és annyi lisztel összedolgozzuk,hogy jó kemény tésztát kapjunk belőle.A tészta elkészítése után,fél centi vastagságúra kinyújtjuk,és apróra csipkedjük,majd a  forró levesbe tesszük. 
  5. Épp csak 1-2 percig forraljuk,és máris tálalható.   

 A képen látható levest  párom édesanya készítette kiskertjében termett zöldborsóból.Ennél jobb és finomabb nincs a világon.Köszönöm Mami. 

Nincsenek megjegyzések: